Spoelekermis wordt georganiseerd door vzw De Voetbalwijk, in nauwe samenwerking met Sportcentrum De Dam én met enthousiaste bijdragen en helpende handen van heel wat buren en lokale buurt- en sportverenigingen. Zonder hun fijne initiatieven, acties en helpende handen zou Spoelekermis niet kunnen zijn wat het is.  

vzw De Voetbalwijk

bestaat uit een hechte groep buren uit de Voetbalwijk die op vrijwillige basis inspanningen leveren voor een aangename wijk en die hun enthousiasme via Spoelekermis graag verspreiden doorheen Spoele en daarbuiten.
Spoelekermis krijgt vorm dankzij een actieve werkgroep onder leiding van voorzitster Annick Maes. Annick, Ann, Tineke, Ellen, Charlotte, Kurt en Bart werken het volledige programma uit en brengen dit met het voltallige wijkcomité tot een goed einde.

Sportcentrum De Dam

Nina en Tim zijn de uitbaters van een multifunctioneel sportcomplex waar je alles vindt wat je zoekt. Zweet je stress weg in onze moderne fitness en motiverende groepslessen of waan je in de Franse Alpen in de indoor ski. Of kom lengteklimmen met routes van 4de tot 7de graad of boulderen in niet minder dan 12 zones. Jong en oud kan zich uitleven op de badminton-terreinen. Wil je persoonlijk begeleid worden? Jouw doel = ons doel. Iedereen wordt persoonlijk en doelgericht opgevolgd met een specifiek trainingsprogramma door onze coaches of medisch door onze kiné's.

De "Rooi Bollekes"

openen Spoelekermis met een interactieve poppenkast. Heidi en Mieke baseren zich telkens op een herkenbaar thema. Via meezingen en actief meedoen wordt een thema gebracht waar kinderen soms mee worstelen (identiteit, verliefd zijn,…). In 2024 voorzien we het thema pesten. 

Bert & Marnix - Spoele-Expo & fotograaf

Bert Boone en Marnix Baetens organiseren graag de tweede editie van "Spoele-expo" vanuit het gegeven dat kunst een plaatsje mag krijgen tijdens de kermis-beleving. 7 kunstenaars nemen deel, en in de wetenschap dat ze er allen een uitgebreid palmares op nahouden is het een unieke ervaring om in de "eigen wijk" te mogen tentoonstellen. Marnix legt ook het hele Spoelekermisweekend vast op beeld.

Cycling Team De Dam

is een recreatieve wielerclub met voor elk wat wils. We rijden iedere zondagmorgen in 3 verschillende groepen: voor de echte sportieveling, voor de modale wielertoerist en voor diegene die het wat meer op het gemak willen doen. Ons belangrijkste principe is samen uit en thuis. We eindigen onze rit graag door bij te praten op het zonnige terras van de Dam.

Aurora Dans & Gym

biedt kinderen en volwassenen met een hart voor dans, gym en musical de gelegenheid om hun passie te beleven. Onze top leerkrachten staan garant voor kwalitatieve lessen, waar ontspanning en plezier voorop staan.".

Delphine & Voorleesmobiel Bengel

Voorlezen is leuk! Op basisschool Bengel hebben ze een echte leesmobiel. Kom hem ontdekken tijdens Spoelekermis en beleef zelf hoe leuk het is om even te ontsnappen aan alle drukte en te genieten van een leuk voorleesverhaal. Tot dan!  

Mieke en Walter

Ik ben Mieke Verstraeten en wil me inzetten om mensen met talenten in onze wijk meer bekendheid te geven. Met de poppenkast wil ik op speelse wijze gevoelige thema's bespreekbaar maken bij de allerkleinsten.
Ik ben Walter Lever, partner van Mieke. Mijn inzet op de kermis is allround. Opbouw, afbraak en inzetbaar waar het nodig is. 

Alderande vzw

is een warm netwerk van mensen met een bijzondere ondersteuningsnood in de regio Lokeren. Samen met hun familie, medewerkers, talloze vrijwilligers en sympathisanten geven we deze mensen een plekje in de samenleving.
In onze lunchbar en kledingshop bieden we aangepaste tewerkstelling aan. Op zaterdag trekken we met onze soepkar door Lokeren om heerlijke soep te bezorgen en tijdens Spoelekermis kan je genieten van een verse Brusselse wafel, bereid door onze fantastische wafelbakkers.

Spoelepark vzw

is een buurtinitiatief om de open ruimte tussen Spoele, Naastveld en Everslaar te behouden als groene long voor Lokeren Zuid. De vzw zet zich in voor het behoud van de vruchtbare landbouwgrond en voet-en fietswegen die de buurt verbinden. Zo wordt de basis gelegd voor een sterker buurtgevoel.

AlpacaLokeren - Jeugdverblijf De Blije Alpaca

Stap binnen in de betoverende wereld van AlpacaLokeren, waar we een harmonieuze mix bieden van vriendelijke alpaca's, rustgevende natuur, en het landelijke leven met onze koeien. Verken de zachtaardige alpaca's tijdens een ontspannen moment of geniet van een verblijf in onze boerderijaccommodatie. 

Climbing team De Dam

Als enige klimclub in Lokeren bieden wij in onze klim- en boulderzaal trainingen aan vanaf 3 jaar tot volwassenen. Wij leiden groepen op tot zelfstandige klimmers (KVB), geven zowel initiaties als cursussen om het klim- en boulderniveau te verhogen. Onze bruisende club daagt u graag uit in deze verrijkende ervaring van de klimsport.

Radio RBS

Spoelekermis zal dit jaar op zondag de nieuwe mobiele studio van onze regionale omroep RBS mogen verwelkomen. RBS zal er ter plaatse interviews afnemen en live uitzendingen doen via FM 107.0 + FM 107.4 FM 103.9 die ook provinciaal via DAB+ kanaal 10 C te ontvangen zijn.

Luister je liever via het internet dan kan je RBS ook vinden op meerdere internetportals of via onze speciale luister site www.rbs-app.be